Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
product
product
product_variation

Ce tapet se pune în dormitor – idei și sfaturi utile care te vor ajuta să iei decizia potrivită în vederea unei amenajări de excepție

Ce tapet se pune în dormitor - idei și sfaturi utile care te vor ajuta să iei decizia potrivită în vederea unei amenajări de excepție - Poză cover

Dormitorul este acea încăpere din casă unde petrecem cele mai importante ore și unde încercăm, măcar pentru câteva clipe, să ne deconectăm de la toate grijile cotidiene și de stres. De aceea, designul și decorarea sa sunt esențiale, pentru a crea o atmosferă cât mai caldă și primitoare. În acest sens, una dintre cele mai eficiente metode de a transforma rapid și ușor aspectul camerei unde dormi este prin  utilizarea unui tapet.

Astfel, dacă te întrebi ce tapet se pune în dormitor, ai ajuns în locul potrivit. Acesta este o soluție foarte versatilă și accesibilă pentru a adăuga un plus de culoare și de stil în casă, întrucât există o gamă largă de culori și de modele de tapet pentru dormitor existente. Totuși, este important să iei în considerare nu doar partea estetică, ci și caracteristicile și funcționalitatea tapetului. Mai mult, când te gândești la idei de tapet pentru dormitor, ar trebui să te axezi, în primul rând, și pe stilul general al camerei. Adică, dacă preferi ceva mai clasic sau elegant sau dacă ești atras de stilul modern sau retro. Așadar, în continuare, vom discuta despre amenajări de dormitoare cu tapet și îți vom oferi sfaturi excelente de luat în calcul dacă te gândești și tu să-ți decorezi camera așa.

Ce tapet se pune în dormitor – cum poți amenaja un dormitor cu tapet

Amenajarea dormitoarelor cu tapet poate transforma complet atmosfera și aspectul acestor camere importante din casa ta. După cum spuneam și mai sus, tapetul este o modalitate versatilă și creativă de a adăuga personalitate și stil în această încăpere. Acesta poate fi, de asemenea, și varianta ideală dacă pur și simplu te-ai plictisit de aspectul general al dormitorului și ai nevoie de o schimbare.

Totuși, înainte de căuta pe site-ul nostru idei de tapet în dormitor, gândește-te prima dată la varianta care s-ar plia cel mai bine la tine acasă. Poți alege din cele mai simple, până la cele cu modele florale, cu peisaje din natură sau din cele care creează o adevărată poveste în camera ta.

De asemenea, culoarea reprezintă un alt aspect esențial la care trebuie să te gândești în prealabil, atunci când vrei dormitoare amenajate cu tapet. Tonurile mai deschise, cum ar fi alb sau crem, pot crea o încăpere mai luminoasă și o atmosferă foarte relaxantă. Însă, dacă îți dorești un aspect mai îndrăzneț, poți opta pentru culori mai intense sau chiar pentru un tapet cu imprimeuri și modele diferite. Asigură-te totuși că alegi o culoare care să se potrivească cu mobilierul și cu restul obiectelor existente deja în dormitor.

Un alt aspect important de luat în considerare este și dimensiunea camerei. Dacă ai un dormitor mic, poți utiliza tapet cu texturi subtile, pentru a crea iluzia de spațiu mai mare. De asemenea, evită tapetul cu modele prea aglomerate sau culori întunecate, deoarece acestea pot face ca încăperea să pară și mai mică. În schimb, dacă ai un dormitor spațios, paleta modelelor este și ea mai largă, dar în detaliu vom discuta despre aceste lucruri în capitolul următor.

În momentul în care îți dorești un decor în dormitor cu tapet, extrem de important este să păstrezi armonia și echilibrul în acea încăpere. Chiar dacă îți atrage atenția un anumit model de tapet pentru dormitor, este esențial să acorzi importanță tuturor obiectelor deja existente, deoarece, în caz contrar, rezultatele nu vor mai fi la fel de uimitoare. Combinațiile de culori și modele trebuie să fie plăcute ochiului și să creeze o atmosferă relaxantă.

Nu uita, de asemenea, să acorzi atenție și calității tapetului. Optează pentru unul durabil și ușor de întreținut, astfel încât să te bucuri de rezultatul final pentru un timp îndelungat.

1. Ce tapet se pune în dormitor - cum poți amenaja un dormitor cu tapet - tapet Zenaria cu frunze, palmieri, bananier (1)

1. Ce tapet se pune în dormitor - cum poți amenaja un dormitor cu tapet - Tapet Foggy Forest Vernil, model cu palmieri (2)

1. Ce tapet se pune în dormitor - cum poți amenaja un dormitor cu tapet - Tapet Zenaria habitat de păsări, cuib de berze (3)

1. Ce tapet se pune în dormitor - cum poți amenaja un dormitor cu tapet - Tapet Zenaria cu flori galbene (4)

Modele de tapet pentru dormitor – recomandări de tapet în funcție de dimensiunile și stilul dormitorului

Când vine vorba de amenajarea cu tapet pe un perete în dormitor, pe lângă gusturile și preferințele personale, mai trebuie să ții cont și de dimensiunile și stilul dormitorului. Astfel, există câteva recomandări importante de luat în considerare.

După cum am dezvăluit deja mai sus, pentru un dormitor mic, este important să optezi pentru tapet cu modele de mici dimensiuni, care să nu fie prea încărcat și să ofere senzația de spațiu aerisit. Poți opta pentru cele florale mai simple, pentru variante geometrice, dar și pentru tapetul simplu. De asemenea, nu uita că nuanțele deschise pot duce la amplificarea senzației de lumină și de spațiu.

În schimb, dacă ai un dormitor mare, ai mai multă libertate în alegerea tapetului. Te poți orienta cu încredere către cele cu modele mai încărcate, cu peisaje, diferite dungi sau chiar pentru tapetul cu imprimeuri deosebite. Dacă mai sus spuneam că ar trebui să te axezi, predominant, pe culorile deschise, aici paleta de culori e mult mai generoasă. Poți utiliza oricând și nuanțe mai închise, întrucât, în acest mod, vei crea un sentiment de intimitate și confort, lucru pe care și-l dorește oricine.

Când vine vorba de aranjamentele dormitoarelor cu tapet, nu e important să ții cont doar de dimensiunea camerei, ci și de stilul său. Așadar, pentru un dormitor clasic, obișnuit, tapetul cu modele florale sau cele cu texturi ușor nefinisate pot fi ideale. Acestea pot fi exact schimbarea de care ai nevoie în acel dormitor, însă, în același timp, nu este ceva prea complex. Dacă totuși designul dormitorului este unul modern și minimalist, poți opta pentru tapet cu modele geometrice sau pentru cele cu peisaje naturale. Nuanțele acestora sunt atât de variate, încât vei găsi fără îndoială ceva care să se plieze perfect și în camera ta.

Când vine însă vorba despre ideile de tapet pentru dormitor, trebuie să aducem neapărat în discuție tapetul tropical care este foarte modern și de actualitate. Acesta se concentrează pe ideea de a aduce natura sau diferite elemente verzi în interior, prin intermediul modelelor inedite. Putem vorbi aici despre imaginile cu flori, frunze, animale sau alte elemente inspirate de mediul înconjurător. Tapetul floral symphony creează o atmosferă calmă, relaxantă și plină de armonie în dormitor, astfel încât, prin intermediul său, să poți obține o oază de relaxare.

2. Modele de tapet pentru dormitor - recomandări de tapet în funcție de dimensiunile și stilul dormitorului - Tapet Zenaria cu flori albe, pat de dormitor (1)

2. Modele de tapet pentru dormitor - recomandări de tapet în funcție de dimensiunile și stilul dormitorului - Tapet Japan Mystic Garden Verde, model de tapet cu lotus și flori (2)

În ceea ce privește culorile tapetului menționat anterior, aici se pune accentul pe tonuri naturale și pământii, precum verdele închis, maro, bej sau alb. Aceste culori sunt asociate cu liniștea și te vor transpune direct în inima naturii.

Așadar, indiferent de dimensiunea și stilul dormitorului tău, alegerea unui tapet potrivit poate transforma complet atmosfera și aspectul acestuia.

2. Modele de tapet pentru dormitor - recomandări de tapet în funcție de dimensiunile și stilul dormitorului - Tapet Fag Tihna Galben, model de tapet cu copaci, frunze verzi (3)

2. Modele de tapet pentru dormitor - recomandări de tapet în funcție de dimensiunile și stilul dormitorului - Tapet Grenada Harvest Sepia, model de tapet cu frunze de bananier, tropical (4)

Idei de tapet de dormitor – care sunt dezavantajele și avantajele amenajării dormitoarelor cu tapet

Până acum am clarificat faptul că tapetul este o opțiune excelentă pentru decorarea interioară a locuințelor, oferind o gamă variată de modele, culori și texturi. Cu toate acestea, înainte să faci această alegere, trebuie să știi că există atât avantaje, cât și dezavantaje, pe care trebuie să le știi și despre care vom discuta chiar acum.

Așadar, în mod firesc, un prim avantaj este acela că oferă o gamă largă de modele din care poți alege, oferindu-ți astfel posibilitatea de a-ți personaliza spațiul după bunul plac. Indiferent dacă preferi un aspect clasic, modern sau retro, vei găsi cu siguranță idei de amenajare de dormitor cu tapet după preferințele tale.

De asemenea, tot în gama avantajelor, putem vorbi și despre faptul că ajută la ascunderea micilor imperfecțiuni de pe perete. Dacă există anumite fisuri de mici dimensiuni, denivelări sau alte probleme minore, amenajările dormitorului cu tapet pot fi destul de practice. Chiar dacă aceste probleme nu vor dispărea, vor fi mai puțin vizibile, spre deloc chiar.

Mai mult, tapetul de o calitate superioară poate oferi o durabilitate foarte mare, menținându-și aspectul perfect mai mulți ani de zile. Acesta va rezista la zgârieturile minore, dar și la o posibilă decolorare, fiind perfect dacă nu-ți propui să renovezi locuința anual.

Nu în ultimului rând, unul dintre cele mai importante avantaje ale tapetului este acela că te transpune într-o nouă lume, întrucât prin peisajele și prin modelele atractive care există, vei uita pentru o clipă că te afli în propriul dormitor.

Trecând acum și la dezavantajele acestuia, trebuie să știi că prin comparație cu alte opțiuni de finisare a pereților, cum ar fi varul simplu, tapetul poate fi ceva mai scump, mai ales dacă optezi pentru modele de calitate superioară sau pentru modele personalizate. În plus, aplicarea tapetului poate implica costuri suplimentare, însă o echipă profesionistă se va asigura că acesta este aplicat cum trebuie și că va rezista perfect în timp.

De asemenea, aplicarea tapetului poate fi o sarcină dificilă, necesitând abilități și cunoștințe bine stabilite, tocmai de aceea este nevoie și de o echipă specială pentru a realiza acest demers. Este important ca suprafața peretelui să fie foarte bine pregătită înainte de aplicarea propriu-zisă, astfel încât de unul singur poți scăpa din vedere pași esențiali. În plus, curățarea și întreținerea tapetului pot fi uneori mai complicate decât curățarea unei suprafețe vopsite, dar asta depinde foarte mult de materialul și textura pentru care ai optat.

Nu în ultimul rând, tapetul poate fi sensibil la umiditate și poate suferi deteriorări în cazul expunerii la umezeală sau infiltrări de apă. Tocmai din acest motiv, trebuie să eviți să-l aplici în spațiile în care e o umiditate crescută, cum ar fi băile.

Dacă optezi însă pentru un tapet calitativ și pentru o echipă specializată pe aplicarea sa, poți uita de câteva dintre dezavantajele sale. Extrem de multe idei de dormitoare cu tapet poți găsi chiar pe site-ul nostru, de unde te poți inspira oricând.

3. Idei de tapet de dormitor - care sunt dezavantajele și avantajele amenajării dormitoarelor cu tapet - Tapet Tranquil Guardians Gri, model cu pantere în junglă (1)

4. Amenajări de dormitoare cu tapet - pași esențiali pentru amenajarea dormitorului cu tapet și sfaturi utile - tapet Zenaria Cave Flora Roșu, dormitor (1)

Amenajări de dormitoare cu tapet – pași esențiali pentru amenajarea dormitorului cu tapet și sfaturi utile

Există mai mulți pași care trebuie să fie respectați în momentul în care un dormitor urmează să fie amenajat cu tapet. Doar prin îndeplinirea lor se vor obține niște rezultate satisfăcătoare.

Așadar, începe prin a căuta modele de dormitoare cu tapet și prin alegerea celui mai potrivit pentru casa ta. Poți consulta mai multe reviste sau site-uri de specialitate, cum ar fi site-ul nostru. Stabilește paleta de culori, modelele și texturile pe care dorești să le folosești, iar dacă nu ești 100% decis, specialiștii noștri te vor ajuta să iei o hotărâre potrivită pentru tine.

Al doilea pas important este să se efectueze măsurători precise ale peretelui sau pereților pe care urmează să se aplice tapetul. După acest pas, vei putea în sfârșit să-ți comanzi tapetul mult dorit. Asigură-te că achiziționezi o cantitate suficientă, pentru a acoperi întreaga suprafață și pentru a compensa eventualele erori de tăiere sau de montare. Chiar dacă majoritatea persoanelor optează pentru dormitorul cu tapet pe un perete, tu te poți ghida după propriile preferințe și poți acoperi chiar toată suprafața din cameră.

Apoi, înainte de a aplica tapetul, peretele respectiv trebuie să fie curățat în profunzime. Acesta trebuie să fie șters foarte bine de praf, de orice altă murdărie sau de grăsime. De asemenea, trebuie să fie îndepărtate și eventualele resturi de var. Dacă peretele are denivelări sau fisuri, cel mai recomandat este ca acestea să fie reparate, înainte de aplicarea tapetului. Acesta trebuie să se usuce complet înainte de a continua procesul propriu-zis.

În continuare, pentru a asigura o aderență bună a tapetului, se aplică și un strat de primer, care va crea o bază uniformă și va pregăti peretele pentru ceea ce urmează.

Înainte de a începe aplicarea, asigură-te că ai suficientă hârtie de tapet și că rolele sunt din aceeași serie, pentru a evita diferențele de nuanță sau de modele, iar apoi se va începe aplicarea sa dintr-un colț al camerei. Acesta este un proces destul de complicat, care necesită foarte multă îndemânare, răbdare și atenție la detalii, motiv pentru care cel mai bine este să ceri ajutorul specialiștilor.

După acest pas, urmează și finisarea și curățarea acestuia. De regulă, se utilizează  un cutter sau o lamă ascuțită pentru a tăia excesul de tapet rămas și se curăță orice urme de adeziv, folosind o cârpă umedă, însă acest pas trebuie realizat cu foarte mare atenție, mai ales dacă tapetul este proaspăt aplicat.

3. Idei de tapet de dormitor - care sunt dezavantajele și avantajele amenajării dormitoarelor cu tapet - tapet Zenaria Colony turcoaz și gri (2)

În concluzie, tapetul poate schimba complet designul interior al dormitorului tău, motiv pentru care ar trebui neapărat să-l iei în calcul, dacă și tu îți dorești o schimbare. Chiar dacă aplicarea sa pare a fi un proces aproape simplu, în realitate, este destul de complicat și necesită mai multă experiență. Tu pentru ce tapet ai optat?

Sursa foto: zenaria.ro

Add to cart