Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
product
product
product_variation

Montaj Tapet

Cum se montează tapetul?

Vrei să montezi singur tapetul și nu știi de unde să incepi? Urmărește acești pași simpli și vei vedea că cel puțin in cazul unui tapet de mici dimensiuni, dintr-o singură bucată decorarea acestuia se realizează ușor. 

Dacă tapetul este din două sau mai multe bucăti și nu ai mai montat anterior tapet, ar fi bine să te ajute o persoană cu experiență în montaj tapet.

stock-photo-navy-blue-armchair-next-to-wooden-table-in-modern-flat-interior-with-lamp-and-wallpaper-real-photo-1151822699

Cei 4 pași de urmat

1. Măsurătorile

Odată ce ai ales tapetul pe care dorești să îl achiziționezi, trebuie să fii sigur de cantitate. Primul pas este să verifici dimensiunea rolei, apoi poți începe să măsori înălțimea și lățimea pereților, din care trebuie să scazi ușile, ferestrele, sau alte zone în care nu vei pune tapet. Nu uita să iei în considerare și posibilele pierderi (de obicei 10% din cantitatea totală).

2. Pregătirea suprafeței

Este foarte important ca pereții pe care vei monta tapet să fie curățați de praf, de mucegai și să fie uscați, iar prizele, întrerupătoarele și corpurile de iluminat să fie demontate. Urmează aplicarea adezivului: deoarece există foarte multe tipuri de tapet și adeziv, urmărește instrucțiunile de pe rolă și alege un adeziv compatibil cu tapetul pe care l-ai ales.

3. Pregătirea tapetului pentru montaj

Tapetul trebuie întins pe o suprafață dreaptă și curată, pentru a îl putea tăia în fâșii. Dacă tapetul are un imprimeu complex, taie fâșiile astfel încât modelul să aibă continuitate. Folosind o pensulă sau un trafalet, începe aplicarea uniformă a adezivului preparat în prealabil, atât pe tapet, cât și pe perete.

4. Montarea propriu-zisă a tapetului

După ce ai lăsat adezivul să acționeze aproximativ un minut, fixează prima fâșie de tapet de sus în jos, cu câțiva centimetri extra sus și jos. Aerul care se formează în timpul montajului îl poți elimina cu o rolă de cauciuc moale sau cu o perie.

Surplusul de tapet de la tavan și de la podea se taie cu un cutter și cu o riglă, iar surplusul de adeziv se șterge cu un burete sau cu o cârpă curată. Trebuie să ai mare atenție ca fâșiile să nu se suprapună, ci doar să fie atât de apropiate încât modelul să fie neîntrerupt. Timpul de uscare diferă în funcție de adezivul utilizat și este menționat pe instrucțiunile de utilizare ale acestuia.

Procesul se repetă pentru toate fâșiile de tapet până la finalizarea proiectului.

Add to cart