Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
product
product
product_variation

Ghid Măsurători

Cum măsurăm?

Cum măsurăm pereții?

Am pregătit pentru tine un ghid cu toate tipologiile de pereți și situațiile cu care te-ai putea întâlni.

Chiar și cei mai complecși pereți sunt ușor de măsurat dacă urmezi câteva reguli simple: măsoară fără grabă, notează dimensiunile imediat ce măsori, cere ajutorul unei alte persoane în cazul peretilor cu dimensiuni mari, menține ruleta tensionată la ambele capete. De multe ori ajută să faci o poză a peretelui care dorești să îl măsori și să notezi măsurători direct pe telefon.

Este important să ne transmiți dimensiunea exactă a peretelui. Când vom printa tapetul, noi vom adăuga suplimentar 3 cm perimetral pentru a-ți permite o fixare facilă. Măsoară toate cele 4 laturi principale deoarece chiar dacă la prima vedere pereții par drepți, la măsuratori exacte nu sunt la fel. Dacă sunt diferențele iar tu transmiți dimensiunea peretelui mai mic, tapetul nu va acoperi întreaga suprafață. Dacă pereții au întrerupătoare sau prize, realizează măsurătorile fără a ține cont de ele. Tapetul va fi decupat pe zonele respective în momentul aplicării.

Cum măsurăm dacă avem plinte sau colțare? Dacă plintele sau colțarele sunt deja aplicate, masurătorile se vor face pana la nivelul lor, în situația în care acestea sunt lipite. Dacă plintele nu sunt lipite și se pot demontam și dorești ca tapetul să acopere tot peretele, te rugăm să le incluzi în măsurători. Pentru toate celalte cazuri mai speciale am pregătit o rubrică mai jos unde îți explicăm ce ai de făcut astfel încăt să măsori simplu, și sigur.

Măsoară fără grabă, notează dimensiunile imediat ce măsori, cere ajutorul unei alte persoane în cazul peretilor cu dimensiuni mari și menține ruleta tensionată la ambele capete. 

Ajută să faci o poză a peretelui care dorești să îl măsori și să notezi măsurători direct pe telefon.

Este important să ne transmiți dimensiunea exactă a peretelui. Când vom printa tapetul, noi vom adăuga suplimentar 3 cm perimetral. 

Dacă pereții au întrerupătoare sau prize, realizează măsurătorile fără a ține cont de ele. Tapetul va fi decupat pe zonele respective în momentul aplicării.

Cum măsurăm dacă avem plinte sau colțare? Dacă plintele sau colțarele sunt deja aplicate, masurătorile se vor face pana la nivelul lor, în situația în care acestea sunt lipite. Dacă plintele nu sunt lipite și se pot demonta te rugăm să le incluzi în măsurători.

Perete simplu

Măsoară ⇔ lungimea și ⇕ înălțimea peretelui tău. Nu se vor măsura plintele sau cornișele dacă acestea există.

Noi vom adăuga automat, câte 6 cm în plus atât pentru lungime cât și pentru înălțime când vom produce tapetul tău, pentru a evita erori de montaj sau de execuție ale peretilor. 

Exemplu: dacă peretele tău are dimensiunea 520 cm lungime x 250 cm înălțime, noi vom produce tapetul cu dimensiunile totale de 526 cm x 256 cm. 

Măsurătorile se fac simplu, dintr-un capăt în celălalt, cu ruleta tensionată. Înainte de a transmite dimensiunile, verifică totuși dacă pereții paraleli sunt întradevăr egali și nu există diferențe.

Perete simplu

Perete teșit

Dacă camera ta este situată la mansardă sau pur și simplu una din laturile peretelui este înclinată, consideră suprafața a fi de formă dreptungiulară.

Astfel vei transmite în formularul de comandă doar dimensiunea laturilor mai mari (Înălțime 1 și Lungime 1). Printul tapetului se va realiza cu laturile egale, sub forma dreptunghiulară/pătrată iar decuparea se va realiza în momentul montajului, eliminând excesul de material.

Ulterior lansării comenzii te rugăm să ne transmiți schița peretelui după imaginea din lateral care va include și dimensiunea peretelui mai scurt. Vom realiza simularea pe forma peretelui transmis pentru a nu omite/tăia elemente de grafică importante.

Perete teșit

Perete cu ușă simplă sau filomuro

În situația aceasta se va măsura peretele fără a ține cont de existența ușii în momentul lansării comenzii. Ulterior lansării comenzii te rugăm să ne trimiti schița peretelui care va include toate cotele din imaginea de mai jos. Vom realiza simularea pe forma peretelui transmis pentru a nu omite/tăia elemente de grafică importante.

În urma  schiței transmise, în funcție de situație, vom alege să trimitem fie o bucată de tapet continuă iar decupajul se va face în timpul montajului, fie vom trimite fâșii care vor  exclude elementele care întrerup peretele.

În cazul ușilor de tip filomuro materialul pentru ușă va trebui comandat separat, astfel încăt el să fie realizat dintr-o singură bucată pentru a nu avea îmbinări vizibile pe uși, și trebuie să furnizați dimensiunea exactă a ușii (H3 și L2) conform schiței din lateral.

Ușă simplă sau filomuro

Perete cu fereastră

În situația aceasta se va măsura peretele fără a ține cont de existența ferestrei în momentul lansării comenzii. Ulterior lansării comenzii te rugăm să ne trimiti schița peretelui care va include toate cotele din imaginea de mai jos. Vom realiza simularea pe forma peretelui transmis pentru a nu omite/tăia elemente de grafică importante pentru tine.

În urma  schiței transmise, în funcție de situație, vom alege să trimitem fie o bucată de tapet continuă iar decupajul se va face în timpul montajului, fie vom trimite fâșii care vor  exclude elementele care întrerup peretele.

Perete cu fereastră

Perete de mansardă

Dacă camera ta este situată la mansardă și are amble colțuri teșite, și de ce nu poate și înălțimi diferite ale peretilor laterali, consideră suprafața a fi de formă dreptungiulară.

Astfel vei transmite în formularul de comandă doar dimensiunea cea mai mare orizontală (Lungime 1) respectiv înălțimea cea mai mare a peretelui (Înălțime 2). Printul tapetului se va realiza cu laturile egale, sub forma dreptunghiulară/pătrată iar decuparea se va realiza în momentul montajului, eliminând excesul de material.

Ulterior lansării comenzii te rugăm să ne transmiți schița peretelui după imaginea din lateral care va include toate cotele nominalizate aici. Vom realiza simularea pe forma peretelui transmis pentru a nu omite/tăia elemente de grafică importante.

Perete de mansardă

Perete cu arcadă

În situația în care peretele tău este mărginit superior de un arc de cerc măsurătoarea efectivă este simplă. În situația aceasta se va măsura peretele fără a ține cont de existența arcului în momentul lansării comenzii măsurând cea mai mare latură orizontală (Lungime 1) și cea mai mare înălțime (Înălțime 2). 

Ulterior lansării comenzii te rugăm să ne trimiti schița peretelui care va include toate cotele din imaginea de mai jos.  Vom realiza simularea pe forma peretelui transmis pentru a nu omite/tăia elemente de grafică importante pentru tine. În urma  schiței transmise, în funcție de situație, vom alege să trimitem fie o bucată de tapet continuă iar decupajul se va face în timpul montajului, fie vom trimite fâșii care vor  exclude elementele care întrerup peretele.

Perete cu arcadă

Perete cu aer condiționat sau calorifer

De foarte multe ori se întâmplă ca pereții pe care dorim să îi decorăm să nu fie complet goi, fie că este o unitate internă de Aer Condiționat sau un calorifer, va trebui să ținem cont de aceste aspecte. 

Astfel vei transmite în formularul de comandă doar dimensiunea cea mai mare orizontală (Lungime) respectiv înălțimea cea mai mare a peretelui (Înălțime). Printul tapetului se va realiza cu laturile egale, sub forma dreptunghiulară/pătrată iar decuparea se va realiza în momentul montajului, eliminând excesul de material.

Ulterior lansării comenzii te rugăm să ne transmiți schița peretelui după imaginea din lateral care va include toate cotele nominalizate aici. Vom realiza simularea pe forma peretelui transmis pentru a nu omite/tăia elemente de grafică importante. Dacă peretele tău are un calorifer este recomandat să ceri ajutorul unui instalator, pentru a demonta caloriferul la montajul tapetului, pentru a nu se vedea zone întrerupte în tapet.

Aer condiționat sau calorifer

Perete cu mobilier prestabilit

Ai viziunea exactă cum vei dori să îți mobilezi camera decorată cu tapet personalizat și știi unde vin elementele de mobilier? Sau ai un proiect de design interior și totul a fost pregătit cu atenție, și vrei să fii sigur că elemente importante din designul tapetului comandat nu vor rămâne pe dinafară? PERFECT!

Vei transmite în formularul de comandă doar dimensiunea cea mai mare orizontală (Lungime) respectiv înălțimea cea mai mare a peretelui (Înălțime). Printul tapetului se va realiza cu laturile egale, sub forma dreptunghiulară/pătrată.

Ulterior lansării comenzii te rugăm să ne transmiți schița peretelui tău, sau proiectul de amenajare interioară. Vom realiza simularea pe forma peretelui transmis pentru a nu omite/tăia elemente de grafică importante, dar și pentru a integra într-un mod plăcut grafica cu mobilierul.

Perete cu mobilier prestabilit

Pereți cuplați

Dacă dorești să faci mai mulți pereți ai aceleași camere cu tapet pur și simplu adăugați lungimile tuturor pereților pe care doriți să-i acoperiți cu tapet și furnizați o singură măsurătoare la plasarea comenzii. Tapetul nu trebuie comandat în două porțiuni distincte, din contră recomandăm să fie tratat ca un tot unitar, tocmai pentru ca grafica acestuia să fie continuă.

Pentru poziționarea elementelor de mobilier, ferestre, geamuri și altele vom respecta instrucțiunile deja scrise mai sus. Ulterior lansării comenzii te rugăm să ne transmiți schița peretelui după imaginea din lateral care va include toate cotele nominalizate aici. Vom realiza simularea pe forma peretelui transmis pentru a nu omite/tăia elemente de grafică importante. 

Pereți cuplați

Add to cart