Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
product
product
product_variation

Tendințele anului 2023 – Culoarea pereților

Tendințele anului 2023 – Culoarea pereților

„Culorile alese reflectă starea de spirit a consumatorilor – și sunt mult mai liberi în ceea ce privește modul, când și unde le folosesc în casele lor. În 2023, culoarea reflectă bunăstarea, descoperirea, acceptarea, transformarea, confortul, simplitatea și (de ce nu) plăcerea.”

-Gemma Riberti, Head of Interiors la agenția de prognoză și tendințe WGSN

Cu alte cuvinte, 2023 aduce un val de culoare și libertate să experimentăm cu diverse modele. Trebuie să ții cont și de faptul că orice culoare are puterea de a îți schimba starea de spirit atunci când alegi să o folosești în decorul casei tale. Gândește-te înainte de a lua o decizie privind culorile și modelele pentru pereții tăi, ce atmosferă îți dorești să creezi în acea încăpere?. Când ai găsit răspunsul la această întrebare ești pregătit să vezi Tendințele anului 2023 – Culoarea pereților.

 

Culoarea pereților camera culoare calda

Maro și tonurile naturale

Anul acesta vom vedea nuanțele calde de maro încep să ia locul griului, care a fost foarte popular în ultimii ani. Fie că e vorba de bej, cafeniu sau brun, nuanțele culorii maro aduc un element de calm și liniște asociat naturii, sau a toamnei, caselor noastre.

Atunci când folosim nuanțe mai deschise de maro într-o cameră, lumina din acea cameră devine mai blândă și mai caldă, pe când, folosirea unei nuanțe închise de maro oferă camerei un aer elegant și sofisticat.

 

Rosu culoarea anului 2023 - culori interior

Roșu – culoarea anului 2023

Roșu ia locul nuanțelor pudrate de roz pentru cei care își doresc o pată de culoare în noul an. Culoarea anului 2023, Viva Magenta, este un exemplu foarte bun de culoare plină de energie ce poate aduce un bonus casei tale, atunci când este pusă corect în evidență.

 

Tapet interior verde si alb

Verde – mereu în trending

Verde este una dintre cele mai populare culori folosite în design-ul interior, în special în ultimii ani. Poate fi folosit atât ca ton neutru (olive, sage), cât și ca accent (verde royal) fiind o culoare foarte permisivă. Pentru cei care își doresc să aducă elemente naturale casei lor, cobinația verde-maro nu dă greș niciodată.

 

Tapet camera de zi verde si alb - aspect modern

Contrastul cald-rece

Combinarea nuanțelor reci (turcoaz, verde, bleumarin) cu nuanțe calde (bej, auriu, mandarină) este o metodă foarte bună să experimentăm mai mult cu paleta de culori. Această combinare de tonuri este nu numai plăcută estetic, ci oferă încăperii un aer modern.

 

În concluzie, noul an ne inspiră la o estetică de ansamblu mai colorată, ne inspiră să experimentăm, să ieșim din zona de confort și să ne bucurăm de potențialul caselor noastre. Nu uita că prin simpla utilizare a culorilor poți obține atmosfera pe care ți-o dorești!

Add to cart