Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
product
product
product_variation

Intrebări Frecvente

Cum aleg cel mai bun design culoarea tapetului o personalizare suplimentară materialul potrivit dimensiunile pentru comandă ?

Design, culori și personalizare

Alegerea tapetului potrivit pentru casa/sediul tău poate fi dificilă, deoarece există multe stiluri și modele care ar putea fi pe placul tău. De obicei, alegerea celui mai potrivit model pentru spațiul tău va depinde de preferințele și personalitatea ta. De asemenea, este de ajutor să lucrezi împreună cu un designer de interior pentru îmbinarea optimă a culorilor și a mobilierului. Dacă nu ai un designer de interior sau ești în pană de idei, te putem ajuta noi, scrie-ne aici, și îți recomandăm cu drag unul dintre designeri noștri.

Gândește-te înainte de a lua o decizie privind culorile și modelele pentru pereții tăi, ce atmosferă îți dorești să creezi în acea încăpere astfel încât să nu devină obositoare în timp și să se îmbine armonios cu amenajarea interioară, mobilier și elemente arhitecturale existente, sau pe care îți propui să le achiziționezi.

Unora le place să-și coloreze interioarele în mod constant și în culori intense, în timp ce alții pot fi mai creativi cu mobilierul și elementele arhitecturale, iar acolo tapetul vine doar în completare și nu ca element principal. Pentru alții minimalismul este cu adevărat întruchiparea expresiei “Less is actually more”.

Dacă ești sigur ce tapet ți se potrivește, iată o listă cu cele mai vândute modele de tapet personalizat si ai posibilitatea să filtrezi produsele magazinului nostru, după #Stil, #Colecție, # Culoare, și Tag-uri produse de asemenea, pentru mai multe informații puteți accesa blogul Zenaria.

ZenAria îți oferă opțiuni și setări pentru a putea personaliza după stilul și preferințele tale tapetul produs.
Clienții pot să își aleagă din colecțiile aflate pe siteul ZenAria, la care pot să își seteze:

 • Tema coloristică preferată; pentru fiecare design al colecției există mai multe variante.
 • Pot să își aleagă materialul tapetului în funcție de necesitatea proiectului.
 • Pot sa își modifice dimensiunile tapetului după necesități și să aleagă care zonă din grafică va fi reprodusă.

Opțiuni extra:

 • Pot să aleagă să insereze un nume, sau un slogan pe tapetul printat.
 • Pot să modifice* suplimentar tema coloristică și să facă unele modificări legate de designul colecțiilor disponibile pe ZenAria.
 • Pot să trimită propriile imagini, peisaje, opere artistice care să fie reproduse pe tapet.

Echipa ZenAria a gândit un proces intuitiv și automatizat de realizare online a comenzii respectiv realizarea online a simulării pentru tapetul care ți-l dorești.
Astfel că la ZenAria ai posibilitatea să îți faci singur customizarea peretelui tău așa cum îți dorești și poți alege din lista culorilor disponibile pentru un anumit design de tapet. Poți poziționa imaginea printata exact acolo unde îți dorești tu, în funcție de dimensiunea peretelui.

Dacă te-ai îndrăgostit de un model anume dar nu găsești o varianta de culoare care sa îți satisfacă cerințele echipa ZenAria te poate ajuta să îți customizeze modelul de tapet pe culoarea dorită de tine, în funcție de posibilitățile tehnice și de modalitatea de realizare a modelului respectiv.

În caz că nu găsești exact ce îți dorești, scrie-ne pe chat, sau prin formularul de contact și cu siguranță vom găsi soluții împreună.

Pot exista unele variații între ecranele computerului/telefonului și produsul final tipărit. Acest lucru se datorează setărilor individuale de luminozitate și intensitate a culorii. De asemenea, pot exista diferențe de culoare în funcție de material.

Tapetul custom-made făcut de ZenAria este imprimat la o rezoluție înaltă, cu un grad mare de acoperire a cernelii folosite, pentru a reda o culoare cât mai bogată și intensă. Cerneala folosită pentru imprimare corespunde tuturor standardelor de siguranță și certificare de mediu.

In funcție de dispozitivul de pe care este vizualizezi tapetul ( tableta, telefon, desktop ) și de sistemul de Operare ( Apple, Android, Windows, Linux…) culorile sunt redate într-un mod ușor diferit. Pentru o vizualizare exactă, fizică a culorilor, se poate comanda o mostră înainte de plasarea comenzii.

Culorile imprimate pot să difere de cele afișate datorită setărilor imaginilor de afișare/luminozitate al ecranului dispozitivului cu care clientul accesează magazinul online, respectiv culorile afișate pe dispozitivele electronice sunt în formatul RGB iar culorile imprimate pe materiale sunt în format CMYK.

Depunem toate eforturile posibile pentru ca clienții să poată vizualiza corect caracteristicile produselor noastre. Culorile produselor și imaginilor pe care le vezi vor depinde de sistemul tău informatic. Culorile diferă privite la monitoare diferite, astfel nu putem garanta că PC-ul clientului sau dispozitivul va reda întocmai culorile printate.

Dacă sunt semne de întrebare legate de culoare sau textură te rugăm să comandazi o mostră înainte de intrarea materialului în producție.

La ZenAria ne mândrim cu faptul că multe din produsele expuse sunt creații unice ale unor artiși/arhitecți/designeri români pe care îi promovăm și îi sprijim. Din acest motiv există unele picturi în ulei sau acuarelă originale, pe baza cărora se fac reproducerile pentru tapet personalizat, respectiv unele opere de artă unice care nu pot fi alterate fie din punct de vedere a drepturilor de autor sau din punct de vedere estetic.

Dacă dorești să faci unele modificări de culoare față de cele disponibile sau ai nevoie de ceva diferit pentru comanda ta, te rugăm să ne trimiteți un e-mail la contact@zenaria.ro și vom discuta mai multe detalii despre posibilitatea implementării cerințelor transmise.

La ZenAria ne mândrim cu faptul că oferim clienților noștri opțiunea de personalizare a tapetului. 

Acest lucru îti permite să contribui acolo unde consideri că este necesar cu citate și sloganuri sau numele personale scrise pe designurile de tapet din site-ul nostru. Poți face acest lucru trimițând citatele scrise o dată cu comanda tapetului personalizat. 

Clienții optează de multe ori la personalizarea unui tapet prin includerea unui nume, când pregătesc camera bebelușului/copilului. Modele de tapete pentru #camera copiilor le puteți găsi aici. Alți clienți opteză în funcție de destinația camerei, să treacă unele citate motivaționale sau fraze care îi inspiră zi de zi. Indiferent de motivația sau nevoia ta, noi suntem aici pentru propunerile tale.

Totusi, sunt și cateva modele de tapet rezalizate de artiști care nu permit introducerea unui anumit text sau care nu permit introducerea niciunui element extern operei.

Te vom ajuta suplimentar cu o simulare și cu poziționarea textului ales pentru a confirma că este ceeea ce îți dorești. Contactați-ne pentru orice alte detalii suplimentare, sau întrebări.

Sigur. Comunică-ne povestea pe care ți-o dorești și cotele pereților, iar unul dintre designerii noștri îți vor transforma viziunea în tapet.

Te rugăm să trimiți fotografiile atașate unui e-mail către serviciul nostru pentru clienți, sau printr-un link de transfer. E-mailul nostru: contact@zenaria.ro
În funcție de gradul de complexitate și modificările necesare pentru aprobarea bunului de tipar pentru un model complet personalizat de tapet ZenAria, își rezervă dreptul de a percepe tarife suplimentare pentru design și machetare grafică. În cazul tapetului produs pe imagini furnizate de client, acesta din urmă își asumă întreaga responsabilitate cu privire la legalitatea dreptului de reproducere a imaginilor și toate concecințele legale ce decurg dintr-o posibilă încălcare a acestora fără nicio implicare sau resposabilitate din partea ZenAria. 

ZenAria vă încurajează să respectați și să apreciați munca artiștilor și drepturile de autor ale entităților fizice și juridice conform Legii Drepturilor de autor Nr. 8/1996.

O regulă simplă este să încarci întotdeauna imaginea la cea mai mare rezoluție posibilă. Transferul imaginii către noi se poate realiza fie folosind formularul de contact, secțiunea de încărcare fișier (dacă fișierul nu depășește 15 Mb), fie folosind link-uri de transfer de tipul wetransfer.com sau transfernow.net sau altele asemănătoare. După ce vom recepționa fișierul transmis, tehnicienii noștri îl vor analiza și îți vor comunica dacă acesta se pretează pentru imprimarea unui tapet personalizat.

De asemenea, trebuie să ții cont că există diferențe între spectrul de culori observat în natură și cel observat pe ecran (RGB), care este mai restrâns, dar și mai restrâns devine spectrul de culori pentru tipar (CMYK), adică culorile pe care o imprimantă de orice tip ar fi ea, le poate reproduce pe un material.

Dacă lucrezi și tu in acesta domeniu creativ și realizezi grafica, îți oferim un răspuns mai tehnic asupra imaginilor transmise îți vom enunța câteva principii de bază care ar trebui respectate, pentru a evita orice neplăceri cu privire la producția tapetului personalizat.

1. Dacă lucrezi în programe de editare vectorială de tip CorelDraw /Autocad, etc,  atunci te rugăm următoarele:

 • Să lucrezi la scara reală și în mm (milimetri), respectiv dacă peretele are dimensiunile de 3000 x 2000 mm să setezi în așa fel și work-space-ul.
 • Să lucrezi vectorial cu grosimi clar definite pentru linii și exportate la curbe.
 • Să exporti fonturile în curbe atunci când pregătești fișierul pentru trimitere.
 • Să setezi de la bun început modul de lucru în formatul de culoare CMYK.
 • Să realizezi exportul fișierelor de print in format PDF, cu includerea profilelor de culoare și a setărilor de culori făcute în programul de editare vectorială.

2. Dacă lucrezi în programe de editare fotografică de tip Photoshop, CorelPaint, etc, atunci te rugăm următoarele:

 • Crează pagina de lucru la scara 1:1 utilizând exact dimensiunea finită a produsului, respectiv dacă peretele are dimensiunile de 3000 x 2000 mm să setezi în așa fel și work-space-ul.
 • Setează rezoluția (minimum 150 dpi, maximum 300 dpi – pixels per inch). Pentru o calitate bună a imprimării, recomandarea noastră este să lucrezi fișierul la 300 dpi.
 • Setează modul CMYK, încă de la început, conversia ulterioara în modul CMYK poate aduce pierderi în calitatea culorilor.
 • Salvarea fișierului terminat va fi realizată în formatul .tiff. Dacă ulterior se vor dori posibilități de editare a fișierului păstrează bifată opțiunea layer, dar această opțiune activă va necesita resurse și spațiu suplimentar.
 • Dacă nu se va dori posibilitatea de editare ulterioară, vei opta pentru Aplatizarea fișierului, din meniul Layers > Flatten image, astfel rezultatul final va fi unul care va ocupa mai puțin spațiu dar care nu va putea fi modificat ulterior.
 • Exportul în alte formate de tipul,.jpg, .png, .pdf, poate suferi modificări/pierderi din punctul de vedere al calității (rezoluție, culoare).

Respectând minimul de indicații scrise mai sus va rezulta un fișier la calitatea corespunzătoare unei imprimări de tapet personalizat de mari dimensiuni, care privit în detaliu și de aproape, va arăta bine.  Transferul imaginii către noi se poate realiza fie folosind formularul de contact, secțiunea de încărcare fișier (dacă fișierul nu depășește 15 Mb), fie folosind link-uri de transfer de tipul wetransfer.com sau transfernow.net sau altele asemănătoare. 

3. Dacă dorești să reproduci o operă de artă originală, o fotografie veche, o schiță sau orice analogic, atunci te rugăm următoarele:

 • Să te asiguri că ai dreptul legal de reproducere conform Legii drepturilor de autor Nr 8/1996.
 • Originalul trebuie fotografiat/scanat la o rezoluție suficient de mare care să permită reproducerea. Depinzând de dimesniunile originalului, rezolutia de scanare va trebui să fie 1200 DPI, pentru a permite mărirea imaginii la dimensiunile necesare de print.
 • Chiar și așa dacă dimensiunile originalului sunt mici, de cele mai multe ori reproducerea pe tapet personalizat la o scară mare, nu va putea fi realizată în condiții optime întrucât rezoluția de imprimare obținută nu va fi suficient de mare. Există unele metode tehnice prin care tehnicienii ZenAria pot mari rezoluția artificial, cu rezultate moderate sau satisfăcătoare, în funcție de situație.
 • Pentru proiectele speciale de reproducere a operelor de artă sau a fotografiilor vechi pe tapet personalizat, te rugăm să ne contactezi și te vom ajuta cu informații suplimentare.

Alegerea unui tapet personalizat pentru camera copiilor poate fi de multe ori o misiune dificilă. Vă recomandăm să alegeți o culoare de tapet în funcție de preferințele copilului dumneavoastră, grupa de vârstă și puteți să țineți cont și de aspectele enumerate mai jos.
Alegerea trebuie să fie potrivită pentru perioada de timp pentru care plănuiești să menții acel tapet personalizat pe perete, astfel că îți recomandăm să alegi peisaje sau design-uri care să fie potrivite și când micuțul are doar câteva luni, dar care să funcționeze și când acesta va crește mai mărișor.
Copiii își dezvoltă gusturi și preferințe unice din ceea ce urmăresc, personajele de desene animate preferate și altele, așa că părerea lor ar trebui luată în considerare cu atenție atunci când alegi un tapet.

Alegerea imaginilor de fundal ușor colorate, cu animăluțe drăgălașe pot contribui la creșterea creativității copilului, însă un fundal prea colorat sau aglomerat poate să încarce camera și copilul să o perceapă ca fiind obositoare. 

În general pentru camerele de copii, ZenAria recomandă păstrarea unui registru puțin mai aerisit iar culorile să fie calde, nu prea intense.
De asemenea recomandăm mai degrabă teme universale pentru designurile de tapet. Un peisaj cu animăluțe este mai universal pe termen lung decât personaje efective din desene animate, deoarece copii pe măsura ce cresc își schimbă preferințele și vei ajunge în situația de fi nevoit să schimbi prea des tapetul din cameră. 

Indiferent ce alegeri vei face, ZenAria îți stă alături să găsești echilibrul și combinația perfectă din camera copilului tău, colecțiile ZenAria Kids pot fi văzute aici.

Regula principală a unui tapet este să atragă, nu să distragă. Adică tapetul ar fi bine să aibă mai degrabă o tema liniștitoare, calmă și să se îmbine perfect cu stilul mobilierului și cel arhitectural general. Nu există neaparat o regulă a culorilor care trebuie respectată, în funcție de proiectul de arhitectură, sau de conceptul de amenajare interioară pot fi folosite și culori mai intense dacă sunt contrabalansate potrivit de alte elemente componente.
Alegerea unui tapet pentru dormitor, depinde de obicei de preferințele proprietarului camerei, de stilul camerei și de mulți alți factori. Cel mai bine este să iei în considerare culorile și modelele deja prezente în camera ta și să te asiguri că se potrivesc cu tapetul.

De asemenea noi îți recomandăm, dacă nu ești sigur de alegere, ca întotdeauna înainte de comanda unui tapet să consulți un designer de interior, care te va putea ajuta să iei deciziile corecte legate de amenajarea unui spațiu. Deciziile corecte de obicei se referă la ce este necesar pentru acea cameră și pentru tine și nu ceea ce vrei pe moment la primul impuls. Dacă nu ai un colaborator pe zona de design interior și ai nevoie de ajutor dar nu știi la cine să apelezi putem să te ajutăm cu referințe ale colaboratorilor noștrii pe zona de design interior, poți să ne scrii un mail aici.

Considerăm că interioarele căminelor și a birourilor din România ar trebui să fie cel puțin la fel de frumoase ca și exteriorul lor, să exprime eleganță, universalitate, bun gust, să aibă și o notă personală a proprietarului iar toate acestea să fie puse în operă într-un stil minimalist care să respecte deviza Less is actually more.

Atât pentru cei care preferă modele simple și minimaliste, dar și pentru cei care îndrăznesc modele mai sofisticate sau extravagante pentru căminul lor, pot să aleagă dintr-o gamă vastă din colecția generală de tapet personalizat.

Câte tipuri de materiale de tapet personalizabil există?

Doar hârtie? Da, 100% hârtie, (100% Paper) fără altceva. Deși sună clean, are tendința de a fi umbrit de tipurile mai noi de tapet. Tapetul de hârtie vine întotdeauna fără pastă aplicată în prealabil, operațiunea de montaj a tapetului este una mai dificilă deoarece trebuie aplicat de obicei atât pe perete cât și pe hârtia în sine.

Tapetul 100% hârtie este folosit mai puțin datorită unelor dezavantaje pe care le are în utilizare, dar rămâne în continuare o alegere potrivită acolo unde stilul arhitectonic, proiectul de reabilitare sau valoarea arhitecturală a clădirii o impune. Este utilizat în decorarea monumentelor istorice, a clădirilor cu probleme de capilaritate a pereților și umiditate crescută.

Avantajele tapetului de hârtie:
– Este ecologic, ceea ce îl face potrivit pentru camerele copiilor.
– Poate respira, deci scade considerabil riscul apariției mucegaiului.
– Poate fi folosit pentru proiecte de amenajare a monumentelor istorice.

Dezavantajele ar fi că:
– Se rupe ușor, este un material sensibil, nu are elasticitate.
– Nu rezista la umezeala si se poate decolora în contact cu razele puternice ale soarelui.
– Nu este lavabil în totalitate și nu poate fi curățat cu ușurință, curățarea umedă de cele mai multe ori este interzisă.

Tapetul de hârtie 100% nu se află în gama de produse uzuale ale ZenAria, dar putem să o producem pentru comenzi și proiecte speciale. Ai un astfel de proiect?…scrie-ne și cu siguranță vom găsi o soluței pentru tine.

Există multe tipuri de tapet de tip vinil / poliester sau combinat, respectiv multe variații ale acestora și există aplicații unde pot fi folosite doar aceste tipuri de materiale datorită rezistenței și durabilității acestui tip de material.

Noi îți vom prezenta aici doar caracteristicile materialelor cu bază de poliester care sunt sigure pentru utilizarea lor în orice condiții de siguranță și sănătate potrivit normelor Uniunii Europene, respectiv îndeplinesc condițiile de fabricare din materiale reciclate de la consumatori, existând și materiale în piață care nu le recomandăm și nu le folosim. Materialele folosite de noi sunt exclusiv de la producători care îndeplinesc condițiile de mediu și sustenabilitate legate de producția acestor tipuri de material, materiile prime provin din sursă reciclată.

Acesta este cel mai puternic dintre toate tipurile de tapet, combinând rezistența vinilului și a țesăturii rezistente. O față de vinil în relief cu suport din material laminat. Suportul este țesut din poli-bumbac sau nețesut, din poliester/pulpă, în funcție de relieful tapetului.
Ori de câte ori vedeți expresia „suport din țesătură” sau „vinil cu țesătură”, gândiți-vă la materialul de calitate industrială care este utilizat în hoteluri, clădiri de birouri, coridoare mari pentru evenimente sau aeroporturi. Nu poți zgâria sau rupe acest tapet . În timp ce acest tip de tapet este folosit în principal în zonele comerciale, mulți proprietari aleg să-l folosească și rezidențial, deoarece rezistă bine în timp.
Tapetele din vinil moderne se pretează pentru zone comerciale în principal și în bucătărie – amplasarea în spatele unității de bucătărie va oferi nu numai un element de design dar și unul funcțional rezistent la apă, aburi, grăsime și alte impurități. Tapetele de tip vinil sunt ideale pentru instaslarea în baie folosind adezivul potrivit.

Avantajele tapetului decorativ poliesteric includ:
– Cea mai mare durată de viață.
– Este lavabil în totalitate, poate fi spălat, sters, extrem de rezistent.
– Nu se deformează, nu se întinde și nu se strânge.
– Se poate găsi într-o gamă largă de texturi, cele mai căutate sunt cele care imită texturi naturale, sau tehnici de pictură celebre și au un aspect mat.
– Cea mai mare rezistență, nu poate fi rupt prin sfâșiere, rezistență mare la uzură.

Dezavantajele:
– Țesătura este mai densă, grad de permeabilitate mai scăzut (peretele respiră dar nu la fel de bine).
– Lipirea tapetelor din vinil ar putea necesita ajutorul unui specialist, manipularea este mai complicată decât în cazul tapetelor din vlies, datorită grosimii și greutății mai mari. În plus, metoda de montaj a tapetului implică și aplicarea adezivului pe materialul în sine.
– Dezinstalarea acestor tapete poate fi uneori dificilă datorită adezivului mai puternic cu care se aplică pe perete, pentru a asigura prinderea corespunzatoare, mai multe detalii puteți găsi aici.

În funcție de producător sau de denumirea comercială acest tip de tapet are mai multe denumiri, dar majoritatea sunt asemănătoare. Denumirile sub care le veți regăsi sunt Non-Woven, Nețesut sau Vlies.
În prezent este un material apreciat deoarece posedă avantaje și dezavantaje deopotrivă dar suficiente să convingă în orice proiect de amenajare interioară.
Este situat exact pe zona mediană a caracteristicilor tapetelor deoarece tapetul 100% hârtie este prea subțire/sensibil, în timp ce vinilul poate fi prea greu, prea lucios sau cu un aspect ușor artificial.
Vlies nețesut este o combinație de fibre naturale legate intre ele prin polimeri pentru a crea un material respirabil, flexibil și mai durabil decât tapetul de hârtie obișnuit. Deși nu are rezistența la spălare și abraziune a tapetului din Vinil sau material textil, are o rezistență bună în timp.
Față de varianta clasică – din hârtie – tapetul vlies are un preț mai ridicat, justificat de calitatea net superioară dar și de varietatea texturilor care pot fi obținute.

Am putea spune că aceasta este în evoluția de la suportul de hârtie 100%, dar se oprește înainte de tapetul din PVC sau vinil complet. Sunt multe persoane cărora nu le place vinilul și de obicei, pentru ei, nețesutul va fi cea mai bună opțiune. De asemenea, tapetul de tip Vlies este biodegradabil și reciclabil într-o proporție mare. Când acest material a fost introdus pentru prima dată, ușurința instalării și demontării au fost motivele care l-au propulsat în topul preferințelor clieților.

Avantajele tapetului Vlies sunt:
– Este ecologic, ceea ce îl face potrivit pentru camerele copiilor.
– Permeabilitate bună la umezeală și vapori.
– Nu se deformează, nu se întinde si nu se strânge.
– Se îndepărtează ușor si nu lasă urme de reziduuri pe perete.
– Poate fi aplicat foarte ușor pe perete, află aici cum.
– Rezistent la stergere și murdarire, se poate și spăla respectând anumite condiții.

Dezavantaje:
– Prețul tapetului este ridicat
– Este rezistent la întindere dar poate fi rupt prin sfârtecare/sfâșiere
– Este rezistent parțial la umiditate si abraziune astfel ca ar trebui evitată instalarea în baie sau bucătărie aici fiind mai potrivite tapetele de vinil.

Dacă doriți ceva cu totul unic și original, alegeți producerea tapetului personalizat pe materiale tapete luxoase din material textil.  Stratul inferior este format dintr-o bază din hârtie sau vlies, stratul superior din material textil format din țesături din fire, de bumbac, in , șnur sau pâslă. Unele tapete din material textil sunt tratate în plus cu un strat rezistent de coating care le împiedică murdarirea.

Materialul textil este în esență un tapet texturat pentru interiorul spațiilor comerciale și rezidențiale decorate, care este realizat dintr-o țesătură de fibre naturale, fire artificiale, sau un amestec al ambelor, creând o gamă largă de efecte de finisare a suprafeței. De obicei materialul textil este dublat de un substrat de hârtie sau Vlies care asigură contactul și lipirea cu peretele.

Deși sunt disponibile și în variantă de 100% textil, bumbac sau in, se preferă în practică utilizarea materialelor care conțin un ușor adaos de fibre sintetice deoarece asigură o stabilitate dimensională mai bună a textilului și facilitează un montaj mai ușor. Tapetele din textil pot fi și mai dificil de imprimat datorită materialului ușor absorbant și trebuie imprimate cu tehnologie UV.

Tapetele din suport textil reprezintă alegerea premium din punct de vedere al aspectului și culorilor, chiar dacă alegerea nu este lipsită de unele dezavantaje. Cu toate acestea nu recomandăm o instalare pe cont propriu (DIY) datorită naturii ușor delicate a acestui tip de tapet și a costurilor ridicate legate de producția lui. Este recomandat un decorator experimentat care știe cum să manipuleze materiale de specialitate ca acesta, deoarece aceasta este printre cele mai scumpe tipuri de tapet, este în interesul dumneavoastră să angajați un montator  profesionist.

Beneficiile acestuia sunt evidente:
– Textură naturală și plăcută la atingere.
– Culori mai intense și mai vii.
– Ecologic, materialele sunt biodegradabile și sustenabile.
– Pot fi folosite in clădirile monument istoric si reabilitări arhitecturale complexe.
– Permeabilitate bună, asigură respirația peretelui.

Aceste tapete decorative textile au și o serie de dezavantaje:
– Sunt cele mai scumpe variante de tapet personalizat.
– Nu sunt la fel de rezistente la umezeală, praf si murdărie ca și cele compozite din vinil și poliester.
– Necesita o îngrijire mai atentă.
– Absorb mirosurile.
– Instalare mai complicată având în vedere greutatea mai mare a tapetelor.

 Pe lângă materialele standard pe care ZenAria le produce, avem și materiale premium de la producători de renume, pentru proiecte extrem de pretențioase. Dacă proiectul tău necesită ceva cu totul deosebit, te rugăm să ne scrii aici.

Tapetul exclusiv din hârtie va fi ales acolo unde avem proiecte de reabilitare a monumentelor istorice fiind un material în ton cu epoca edificării construcției fiind un material care respiră și atenuează problemele de umiditate ale clădirilor. Având in vedere că este un material mai sensibil, va trebui aplicat de specialiști și va trebui îngrijit și întreținut cu mai multă atenție.

Tapetul compozit pe materiale derivate din poliester și vinil este alegerea optimă atunci când avem nevoie de calitate și durabilitate industrială/comercială. Fie că este vorba despre spații comerciale, aeroporturi, HORECA, magazine, clădiri de birouri sau pentru rezidențial în zone care trebuie sa asigure rezistență la umiditate și abraziune cum ar fi băi sau bucătării, acest matrial reprezintă cea mai bună alegere. Materialele folosite de noi îndeplinesc condițiile de sustenabilitate a materiei prime și de siguranță în utilizarea lor în conformitate cu normele UE. Din punct de vedere al aspectului, acest tip de tapet îți oferă cele mai multe variante de texturi și customizări. Cele mai căutate sunt cele care imită texturi naturale, sau tehnici de pictură celebre și au un aspect mat. Bineinteles că vine și cu dezavantaje: aplicarea acestui tip de tapet necesită de cele mai multe ori specialiști, dezinstalarea lui este mai dificilă și poate lăsa urme iar țesătura fiind mai densă peretele respira mai puțin.

Tapetul de tip Vlies este un material care cu unele rezerve poate să îndeplinească rolurile ambelor materiale de mai sus, este situat exact pe zona mediană a caracteristicilor tapetelor. Tapetul 100% hârtie este prea subțire/sensibil pentru unele aplicații, în timp ce vinilul poate fi prea greu sau cu un aspect prea artificial. Materialul poate fi folosit în principiu pentru orice aplicație sub anumite rezerve. El nu îți va da aceiași rezistență la spălare, abraziune ca și tapetul compozit, nici nu va avea aceiași rezistență la umiditate sau la trafic intens, dar este reciclabil, se șterge și spală în anumite conditii și de obicei îl poți aplica singur fără ajutorul unui expert.

Tapetul de tip Textil este alegerea Premium fiind un material utilizat în proiecte pretențioase, având textură naturală și aspect mai detaliat dar asemănător cu Varianta Compozită sau Vlies. Poate fi folosit atât în zone cu trafic intens cât și în spații rezidențiale. Culorile redate pe aceste tipuri de materiale sunt mai intense, mai vii iar textura acestui tapet este groasă / foarte groasă și necesită personal specializat pentru instalare.

Despre tapetul ZenAria

Nu există un răspuns simplu la această întrebare și ca să întelegi de ce , îți oferim un exemplu:

Care e este cel mai bun autovehicul? Răspunsul ar fi la fel, depinde ce îți dorești: vrei o mașină fiabilă dar ieftină atunci alegi Dacia, vrei ceva specializat pe siguranță și pentru familie alegi Volvo, vrei ceva care să fie de ambele alegi Ford, vrei ceva off-road dar poate mai scump de întreținut și cu un design mai atractiv, alegi Range Rover. Așa și la materialele de tapet, fiecare material este bun și folosit în funcție de necesitățile proiectului de amenajare și de cerințele și așteptările clientului legat de acel tapet.

Așa cum puteți vedea în secțiunea cu tipuri de materiale de mai sus sau în secțiunea din site dedicată materialelor, fiecare tip de tapet are avantaje și dezavantaje și nu există un material care să fie cel mai bun în orice circumstanță.
Dacă lucrezi cu un designer de interior, poate să te îndrumăm să faci alegerea materialului potrivit deoarece va știi care material se potrivește pentru proiectul tău.

Dacă vrei părerea noastră simplificată, aceasta ar fi următoarea :

– Alege Hârtia dacă e clădire istorică, sau clădire veche cu probleme de umiditate în pereți.
– Alege Compozit dacă este utilizare comercială, sau dacă este aplicat în baie sau bucătărie.
– Alege Vlies dacă nu știi ce să alegi dintre celelalte, fiind potrivit cu unele rezerve în toate circumstanțele, și instalarea o poți face chiar tu.
– Alege Textil daca proiectul tău este pretențios și dorești ceva mai aproape de natural.

La ZenAria toate materialele pe care le oferim sunt sigure, non-toxice și aprovizionate de la producători cu responsabilitate față de mediul înconjurător după cum urmează:

Pentru Materiale:

Tapetul din hârtie este 100% Reciclabil și Biodegradabil.
Tapetul din compozit de poliester este aprovizionat doar de la producători care asigură trasabilitatea materiilor prime și folosirea materialelor reciclate pentru polyester si celuloză si 100% din fibra necesară pentru susținerea tapetului provine din sursă reciclată post-consum și un procent situat între 11 – 25 % din materialul total provine din sursă reciclată.
Tapetul Vlies este obținut din materiale sustenabile, fibre naturale, fibre reciclate și polimeri, este un material nou, ecologic și cu un impact mic asupra mediului fiind biodegradabil.
Tapetul textil este obținut din fibre de bumbac, in sau cânepă și cu o adiție ușoară de fibre compozite, poate fi reciclat similar articolelor de îmbrăcăminte, materia primă folosită pentru fabricare fiind sustenabilă și trasabilă.

Pentru Imprimare:

Pentru imprimare folosim cea mai noua tehnologie, cerneala folosită de noi este sigură pentru zonele rezidențiale, este Certificată GreenGuard Gold și are emisii scăzute de COV. Materialele sunt potrivite și pentru decorarea camerelor de copii. Pentru mai multe detalii legate de certificări poți citi aici.

De asemenea considerăm că industria tapetului la comandă vine în întâmpinarea protecției mediului pentru că este cea mai bună metodă de a elimina risipa de produse și de a oferi soluții originale clienților, de care sunt mulțumiți și pe care le vor schimba mai rar.

În funcție de dimensiunile pe care ni le transmiți pentru peretele tău, se livrează din mai multe fâșii egale, iar instalarea lor se face una lângă alta fără suprapunere. Dimensiunea fâșiilor este calculată în funcție de dimensiunea peretelui și sunt numerotate pe verso pentru instalarea ușoară.

Tapetul vine în fâșii, iar numărul fâșiei este scris pe partea de jos pentru o instalare ușoară. Tapetul pentru fiecare comandă este produs custom, astfel că după ce vom primi de la tine dimensiunile peretelui lungime și înălțime noi vom stabili lățimea optimă a materialului care poate fi între 90 si 135 cm, iar înălțimea tapetului va fi egală cu înalțimea necesară (înălțimea camerei).

Pentru a evita erori la montaj sau erori de executie ale peretilor vă recomandăm să adaugati câte 10 cm în plus atât pentru lungime cât și pentru lătime. Dacă peretele tău nu este standard, nu-ti face griji, avem pentru tine un ghid pentru a afla mai multe.
Pentru un aspect mai plăcut din punct de vedere vizual vom livra tapetul în fâșii egale ca lățime.

Cum calculăm dimensiunile fâșiilor de tapet?
Să presupunem că peretele tău are dimesniunile de 500 x 250 cm. Vom adăuga încă 10 cm în plus pentru erori (5 cm pentru fiecare latură). Suprafața tapetului va fi de 510 x 260 cm.
Vom împărți lungimea totală la un număr întreg care, va fi apropiat de valoarea dorită a fi obținută, în cazul de față va fi 5. Deci 510 cm / 5 = 102 cm.
Astfel vor rezulta 5  fâșii de tapet cu lățimea de 102 cm și înălțimea de 260 cm.

Tapetul personalizat este un material de finisare interioară ca și oricare altul folosit în mod curent în construcțiile civile. Tapetul se incadrează în aceeași categorie cu vopseaua lavabilă, faianța, cărămida aparentă sau tencuielile minerale, care sunt considerate a fi sigure pentru îmbrăcarea pereților.

În general recomandăm instalarea tapetului pe pereți sănătoși fără umidiate excesivă sau umiditate capilară din interiorul lor, rezultată din tehnici de construcție vechi, neadaptate sau neconforme, respectiv izolare necorespunzătoare (exterioară) în zona elementelor de beton (punți termice).

Dacă știi că peretele tău are o problemă cu igrasia, cu umiditatea sau cu mucegaiul îți recomandăm să rezolvi aceste probleme înainte de a aplica tapet peste ele, deoarece tapetul nu va rezolva problema, ci o va masca temporar.

Din orice alte aspecte privit, tapetul personalizat este perfect pentru pereții tăi. El este durabil și are un grad de rezistență la uzură în general mai mare decât cel al vopsitoriilor lavabile. Tapetul de tip Hârtie 100% sau Vlies, este un tapet care lasă peretele să respire mai bine decât tapetul de tip compozit sau textil, dar pentru o clădire executată corect aerisirea pereților nu constituie o problemă. Poți să selectezi dintr-o gamă largă de modele de tapet iar dacă vrei mai multe detalii legate de material găsești aici secțiunea de materiale pentru tapet.

Durabilitatea unui tapet depinde foarte mult de tipul de material din care este realizat. Tapetul ZenAria este realizat din materiale de calitate și poate rezista până la 10 – 15 ani dacă sunt întreținute corespunzător și va rezista în medie de 3 ori mai mult decât vopseaua lavabilă. Dacă dorești să afli mai multe detalii legate de materiale le poți găsi aici.
În principiu durabilitatea unui tapet nu este neaparat limitată în timp dar după o perioadă lungă de utilizare tapetul ajunge să fie schimbat din simpla nevoie de renovare sau caracterul de noutate pe care l-ar aduce o noua grafică.

De asemenea este foarte important să ții cont atunci când cumperi sau compari diverse materiale de caracteristicile specifice ale materialului folosit și simbolul de rezistență la expunerea solară afișat de producător conform listei de mai jos:

În funcție de preferințele clientilor, unii aleg să își mențină tapetul pentru o perioadă lungă de timp, iar alții aleg să il schimbe o dată la câțiva ani.

Depinde de tipul de tapet folosit și îți vom enumera mai jos avantajele și dezavantajele fiecărui tip de tapet, în funcție de tipul de tapet utilizat poducătorul îți va afișa unul dintre cele 3 simboluri de mai jos. Demontarea directă bineînțeles că e cea mai facilă, demontarea prin răzuire e destul de dificilă, la fel și cea prin umezire și cu unele/șpaclu.

În cazul tapetului de Hartie demontarea acestuia se poate dovedi mai dificilă și depinde foarte mult de tipul adezivului folosit. Tapetul de hârtie poate fi demontat folosind o tehnică relativ simplă care presupune umezirea prealabilă a tapetului cu un pulverizator cu apă caldă și detergent de vase, după care se realizează desprinderea acestuia de pe perete.

În cazul demontării tapetului Compozit demontarea se realizează cu un efort moderat și în bucățile inițial aplicate datorită țesăturii de ramforsare a materialului realizată din fibre de poliester sau fibre textile modificate care îi dau o rezistenă bună materialului. Cu toate acestea datorită adezivului mai puternic care se folosește pentru lipirea acetui tip de tapet, fiind un tapet mai gros și mai greu, este posibil ca la demontarea lui să aveți porțiuni de finisaj (glet, tinci, lavabilă) care să vină împreună cu tapetul jos. Astfel, după demontarea tapetului compozit, este posibil să trebuiască să reparați pereții, dar depinde foarte mult de stratul suport, există posibilitatea ca tapetul să se desprindă complet fără niciun fel de afectare a suprafeței suport.

În cazul tapetului de tip Vlies, demontajul acestuia ar trebui să decurgă fără probleme, deoarece adezivul pentru tapetul de tip Vlies, este unul mai puțin pregnant, tapetul ar trebui să vină jos fără afectarea stratului suport. Cu toate acestea, fiecare proiect de renovare/amenajare este unic și în funcție de vechimea tapetului și adezivul folosit pot apărea situații neprevăzute.

Tapetul textil are același comportament ca și cel compozit, fiind un material foarte rezistent el vine jos în fâșia întreagă în care acesta a fost aplicat, dar datorită adezivului folosit s-ar putea la fel ca și cel compozit, să aveți porțiuni de perete afectate la dezafectarea tapetului. Există posibilitatea ca după demontarea acestui tapet să trebuiască să faceți anumite reparații minore.

Plasarea comenzii

Este foarte simplu!
Măsoară ⇔ lungimea și ⇕ înălțimea peretelui tău. Noi vom adăuga automat, câte 6 cm în plus atât pentru lungime cât și pentru înălțime când vom produce tapetul tău, pentru a evita erori de montaj sau de execuție ale peretilor, iar dacă peretele tău nu este standard, nu-ți face griji, avem pentru tine un ghid pentru a afla mai multe., Exemplu: dacă peretele tău are dimensiunea 520 cm lungime x 250 cm înălțime, noi vom produce tapetul cu dimensiunile totale de 526 cm x 256 cm.

Dacă alegi din pagina de produs să îți faci simularea și editarea imaginii pe site, atunci tapetul este produs exact conform cerințelor tale și conform fișierului (imaginii) atașate în coșul de cumpărături și în mailul de confimare a comenzii.

Dimensiunile introduse pe ZenAria sunt exlusiv în unitățile de măsură centimetri (cm).

Comanda poate fi modificată oricând înainte de confirmarea în scris prin Bun de Tipar. Dacă modificarea comenzii implică dimensiuni mai mari, opțiuni extra-cost, timp suplimentar de design sau material mai costisitor acestea vor fi facturate separat și va trebui să achitați diferența înainte de a putea lansa comanda dumneavoastră în producție.

După comunicarea Bunului de Tipar, comanda nu mai poate fi modificată și vă asumați la momentul comunicării bunului de tipar orice neconformități sau greșeli care sunt legate de dimensiunile comandate sau porțiunea din grafică care urmează să fie reprodusă pe tapetul personalizat.

Orice modificări aveți asupra comenzii, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: contact@zenaria.ro

După confirmarea în scris a “Bunului de Tipar”, nu se vor mai putea face modificări asupra produsului.

Bunul de tipar reprezintă acceptul final și nemodificabil al clientului pentru dimensiunile produsului (lungime si înălțime) dar și pentru alte detalii de ordin tehnic comunicate prin magazinul online sau prin e-mail sau alte mijloace de comunicare electronică, cum ar fi, dar nelimitându-se la: tema coloristică, materialul folosit pentru tapet sau zona din imagine care va fi reprodusă pe tapet.

Pentru a putea să ne confirmați comanda și să ne acordați Bunul de Tipar , noi vom trimite întodeauna în formă scrisă (mail, whatsapp,SMS) o serie de capturi de ecran la scara din modelul grafic prelucrat cu dimensiunile pentru productie și cu denumirea materialului pe care va urma să fie executat, respectiv dimesniunile finale de executat.
În cazul în care comanda este realizată online prin intermediul formularului de pe site, noi vom confirma împreună cu tine datele introduse online și nu vom începe producția înainte să ne confirmi în scris că datele sunt introduse corect.
Comanda ta este realizată exclusiv în baza informațiilor oferite de tine, astfel că ZenAria este absolvită de orice răspundere în cazul în care nu oferi informații corecte care stau la baza realizării lucrărilor și care pot afecta procesul de aplicare a produsului.
Culorile imprimate pot să difere de cele afișate datorită setărilor imaginilor de afișare/luminozitate al ecranului dispozitivului cu care clientul accesează magazinul online, respectiv culorile afișate pe dispozitivele electronice sunt în formatul RGB iar culorile imprimate pe materiale sunt în format CMYK. Dacă ai semne de întrebare legat de culoare sau textură te rugăm să comanzi o mostră înainte de darea în producție. De asemenea te rugăm să consultați secțiunea de design și culoare de la întrebări și răspunsuri.

Comanda va putea fi programată pentru producție doar după obținerea acordului scris din partea ta, acest acord este irevocabil și definitiv iar colegii noștri vor fi alături de tine pentru a lămuri toate aspectele înainte de lansarea comenzii în producție.

În funcție de specificul comenzii poți solicita mostre pentru a putea consulta culorile, respectiv materialul pe care se va produce tapetul personalizat după cum urmează:

1.Poți solicita mostre gratuit, indiferent de valoarea comenzii, cu o grafică printată în prealabil, aflată în stocul magazinului online zenaria.ro pentru a consulta calitatea materialului și calitatea imprimării pe material. Mostra nu va fi realizată pe designul, sau culorile custom pentru care va opta clientul; dimensiunea mostrei este de 100×25 cm.
2. Poți solicita mostre gratuit, cu grafica dorită doar pentru comenzi peste 1500 lei, și doar ulterior realizării plății în avans pentru producerea tapetului personalizat. Mostra va fi realizată pe designul sau culorile custom pentru care va opta clientul; dimensiunea mostrei standard este de 100 x 25 cm. În cazul schimbării culorilor sau a designului și solicitarea unei noi mostre, producția acesteia se va realiza contracost, prețul fiind de100 lei.
3. Poți solicita mostre contracost, cu grafica dorită și pentru comenzile sub 1500 lei sau înainte de plasarea unei comenzi efective. Mostra va fi realizată pe designul sau culorile custom pentru care va opta într-un final clientul; dimensiunea mostrei standard este de 100 x 25 cm și va avea un cost fix de 100 lei.

ZenAria își rezervă dreptul de a-și selecta clienții și de a nu răspunde unui comportament suspect sau identificat ca suspect de către personalul ZenAria și de a nu da curs solicitării de trimitere gratuită a unei mostre prefabricate de la punctul 1.

Ne bucurăm că ai încredere în ZenAria și facem tot posibilul ca imaginile vizualizate pe ecran să fie redate și la printarea tapetului, însă contrastul de pe diferitele ecrane variază, la fel ca și iluminarea ambientală. Am tratat această problemă pe larg la secțiunea design și culori.
Dacă vrei sa fii sigur că produsul vizualizat este cel pe care îl dorești în locuința, din punct de vedere cromatic, este cel mai sigur să comanzi o mostră.

Comandând o mostră, poți verifica culoarea și calitatea materialului și să îți faci o idee despre detalii precum: aspectul mat al materialului, adâncimea texturii, senzația la atingere și cum va arăta efectiv pe peretele tău. Poți lua legătura cu noi folosind formularul de contact sau modulul de chat din pagină.

Plata și producția tapetului

Plata produselor de pe www.zenaria.ro se poate face:
Prin transfer bancar, in contul firmei deschis la Banca Transilvania. In cazul in care alegeți aceasta opțiune, vă vom trimite prin email factura aferentă comenzii, in baza căreia veți putea face plata. Datele necesare pentru transfer bancar: SC. MEDIA NATION SRL., persoana juridica de naționalitate română, având sediul social in Localitatea Badon, Comuna Hereclean, Nr 17, jud. Sălaj, având număr de ordine in Registrul Comerțului J31/109/2019, cod unic de înregistrare fiscală 40424129, având contul RO18BTRLRONCRT0483344901.
Online cu card bancar prin Netopia (Visa/Maestro/Mastercard). Dacă optați pentru plata cu cardul bancar, în pagina magazinului veți putea accesa platforma Netopia. Va fi necesar sa completați un formular cu informațiile despre cardul dumneavoastră în pagina securizata a procesatorului de plăti. Toți clienții noștri sunt contactați telefonic ulterior plasării unei comenzi pe zenaria.ro, fie că plata a fost realizată prin card sau se optează pentru transfer bancar.

Plățile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa si MasterCard (Visa/Visa Electron si MasterCard/Maestro) se efectuează prin intermediul sistemului “3-D Secure” elaborat de organizațiile care asigura tranzacțiilor on-line. Acestea au același nivel de securitate ca cele realizate la bancomat sau in mediul fizic, la comerciant. “3-D Secure” asigură în primul rând ca nicio informație legată de cardul dumneavoastră nu este transferata sau stocată, la nici un moment din timp, pe serverele magazinului sau pe serverele procesatorului de plăți, aceste date fiind direct introduse in sistemele Visa și MasterCard.

Comenzile vor putea fi procesate doar după confirmarea Bunului de Tipar și după plata în prealabil a unui avans sau plata integrală a acestora. La întelegerea părților plata poate fi realizată parțial în avans și parțial la livrarea produselor.

Prețurile afișate pe site în momentul confirmării comenzii, reprezintă prețuri finale, care includ TVA (dacă este cazul) și taxele de livrare.

Prețul tapetului depinde de mulți factori, cum ar fi calitatea materialului, durabilitatea, costul de producție, designul și multe altele. De asemenea, un alt factor care influențează prețul tapetului este tipul de material folosit, cum ar fi hârtie, compozit, Vlies, țesătură.

Înainte de a cumpăra un tapet de la ZenAria, sau din altă parte, ar trebui să vă asigurați că verificați dacă prețul acestuia este justificat și să faceți o comparație justă între specificațiile tehnice. Există site-uri care comercializează “tapet personalizat” doar că acesta este defapt prefabricat, este de obicei importat și nu produs local, materialul suport este o hârtie slab calitativă sau deloc texturată, cu rezistență mică.

De obicei când vedeți dimensiuni predefinite pentru un tapet anume , acest lucru însemnă că e prefabricat, și nu se realizează la comandă.
La ZenAria oferim prețul corect pentru tapetul cu cele mai bune specificații.

Comanda poate fi modificată oricând înainte de confirmarea în scris prin Bun de Tipar. Dacă modificarea comenzii implică dimensiuni mai mari, opțiuni extra-cost, timp suplimentar de design sau material mai costisitor acestea vor fi facturate separat și va trebui să achitați diferența înainte de a putea lansa comanda dumneavoastră în producție.

După comunicarea Bunului de Tipar, comanda nu mai poate fi modificată și vă asumați la momentul comunicării bunului de tipar orice neconformități sau greșeli care sunt legate de dimensiunile comandate, sau porțiunea din grafică care urmează să fie reprodusă pe tapetul personalizat.

Orice modificări aveți asupra comenzii, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: contact@zenaria.ro

După confirmarea în scris a “Bunului de Tipar” nu se vor mai putea face modificări asupra produsului.

Da, Poți! În funcție de specificul comenzii poți solicita mostre pentru a putea consulta culorile, respectiv materialul pe care se va produce tapetul personalizat după cum urmează:

1.Poți solicita mostre gratuit, indiferent de valoarea comenzii, cu o grafică printată în prealabil, aflată în stocul magazinului online zenaria.ro pentru a consulta calitatea materialului și calitatea imprimării pe material. Mostra nu va fi realizată pe designul sau culorile custom pentru care va opta clientul; dimensiunea mostrei este de 100×25 cm.
2. Poți solicita mostre gratuit, cu grafica dorită doar pentru comenzi peste 1500 lei și doar ulterior realizării plății în avans pentru producerea tapetului personalizat. Mostra va fi realizată pe designul sau culorile custom pentru care va opta clientul; dimensiunea mostrei standard este de 100 x 25 cm. În cazul schimbării culorilor sau a designului și solicitarea unei noi mostre, producția acesteia se va realiza contracost, prețul fiind de 100 lei.
3. Poți solicita mostre contracost, cu grafica dorită și pentru comenzile sub 1500 lei sau înainte de plasarea unei comenzi efective. Mostra va fi realizată pe designul sau culorile custom pentru care va opta clientul; dimensiunea mostrei standard este de 100 x 25 cm și va avea un cost fix de 100 lei.

ZenAria își rezervă dreptul de a-și selecta clienții și de a nu răspunde unui comportament suspect sau identificat ca suspect de către personalul ZenAria și de a nu da curs solicitării de trimitere gratuită a unei mostre prefabricate de la punctul 1.

La ZenAria ne place să spunem că viața e făcută să gândești și, dacă e nevoie, să te răzgândești. 

Dacă doriți să anulați comanda, vă rugăm să ne contactați pe e-mail la contact@zenaria.ro în termen de 24 de ore de la plată. Vă vom anula comanda gratuit și vă vom rambursa integral, in termenul menționat cu condiția să nu fi transmisă Bunul de tipar pe mail (imediat după transmiterea Bunuli de tipar posibil ca lucrarea să intre în producție și astfel să fie imposibil să o anulăm) . Veți primi rambursarea în termen de 72 de ore de la anulare. Dacă există costuri legate de grafică suplimentară, mostre sau design, acestea se vor reține din suma achitată, dar se vor comunica în prealabil.

Comanda nu poate fi anulată la mai mult de 24 ore după plată dar poate fi modificată oricând înainte de emiterea Bunului de Tipar.

După emiterea Bunului de Tipar, nu se vor putea face returnări sau rambursări, și nici modificări asupra comenzii.

Expediere și retur

Livrarea se face întotdeauna prin curier rapid, pe întreg teritoriul României. Pentru livrări in străinătate, vă rugăm să ne contactați.
Costul transportului în cazul comenzilor de tapet personalizat este gratuit și va fi suportat de ZenAria.

Expediem coletele prin FanCourier sau Dragon Star Curier, în funcție de disponibilitatea curierului și de destinație.

În situația în care la desfacerea coletului ai observat ca produsul este deteriorat sau lovit dar cutia si ambalajul nu au fost deteriorate te rugam sa ne transmiti pe adresa contact@zenaria.ro poze cu produsul si ambalajul. In max 48 ore lucrătoare departamentul Customer Suport Zenaria va prelua si rezolva problema.

În situația în care la predarea produsului de către Curier coletul prezintă urme de deteriorare vă recomandăm să nu primiți coletul și să nu semnați pe AWB. Semnarea AWB-ului presupune că produsul este intact fără să fie deteriorat și va asumați responsabilitatea pentru integritatea coletului față de curier.

Procesarea comenzilor se face în ordinea primirii lor și doar după primirea Bunului de Tipar și confirmării plății. 

Produsele personalizate sunt realizate direct în spațiul nostru de producție, necesitând mai multi pași specifici confecționării unor produse unicat (design grafic, adaptare, imprimare, finisare, ambalare).  Termenul de expediere al comenzii este de 4-12 zile lucrătoare de la emiterea Bunului de Tipar, la care se adaugă termenul de transport al curierului (în general cuprins între 24 – 72 ore).

Dacă produsul dumneavoastră este defect sau neconform, îl vom înlocui gratuit. Trimiteți un e-mail la contact@zenaria.ro cu următoarele informații:
1. Numărul dumneavastră de comandă.
2. Spuneți-ne de ce doriți să returnați produsul, ce probleme ați întâmpinat și atașați poze care să ateste neconformitatea și defectele acestuia pe adresa de mail contact@zenaria.ro.
3. Așteptați un răspuns de acceptare a returnării cu instrucțiuni despre cum să returnați produsul.

Dacă tapetul dumneavoastră îndeplinește din punct de vedere tehnic toate condițiile (imagine corectă, dimensiuni corecte, nicio deteriorare la livrare), atunci produsul dvs. îndeplinește condițiile noastre de bază de garanție.
Dacă sunt nemulțumiri după primirea coletului, dar foarte important, înainte de aplicarea acestuia pe perete,  Contactează-ne și vom căuta împreună soluții.

Cazuri de primire a unui articol greșit și/sau a unui articol deteriorat: dacă v-am trimis articolul greșit, articolul pe care l-ați primit nu este cel achiziționat sau articolul primit este deteriorat, vă rugăm să ne contactați contact@zenaria.ro în termen de 24 de ore de la primirea articolului cu fotografii și/sau videoclipuri. Vom schimba articolul gratuit și vom acoperi toate costurile de transport și retur.

Dacă tapetul dvs. foto îndeplinește din punct de vedere tehnic toate condițiile (imagine corectă, dimensiuni corecte, nicio deteriorare la livrare), atunci produsul dvs. îndeplinește condițiile noastre de bază de garanție.
Cu toate acestea… nu ești mulțumit pentru că produsul nu este ceea ce ai sperat să fie?

 Contactează-ne și vom căuta împreună o soluție. Cu toate acestea, este important să nu lipiți tapetul foto pe perete.

Vă rugăm să aveți în vedere că nu avem nicio obligație legală de a înlocui sau rambursa sumele pentru articole nedorite sau selecții incorecte și nu putem să vă oferim o rambursare dacă nu putem revinde produsul returnat deoarece toate tapetele realizate de noi sunt „fabricate la comandă” special pentru măsurătorile pereților dvs. Conform art. 16 lit. c din O.G. 34/2014, în cazul în care consumatorul (Cumpărătorul) optează pentru achiziționarea unor produse personalizate în mod clar, confecționate după specificațiile indicate de către consumator (Cumpărător), produsele suferind astfel modificări la cererea cumpărătorului, acesta accepta faptul că produsele de acest fel nu se returnează si nu se pot înlocui, fiind exceptate de la dreptul de returnare. Vă rugăm să selectați cu atenție specificațiile produsului înainte de confirmare dar mai ales în momentul confirmarii Bunului de tipar.

Montare și folosire tapet

Răspunsul scurt este: Depinde… De ce anume depinde?

 • De tipul de tapet care dorești să îl montezi (tehnica de montaj diferă în funcție de material, Ex: tapetul Vlies este mai ușor de montat decât cel Compozit).
 • De cât de drepți, verticali și orizontali sunt pereții spațiului decorat (pereții cu erori în execuție îți vor face problem atunci când vei încerca să aliniezi tapetul).
 • De cât de complexă este grafica tapetului decorat (va trebui să aliniezi fâșiile de tapet pentru ca grafica să corespundă exact și să nu se vadă niciun decalaj).
 • De câte prize, corpuri de iluminat, firide (va trebui să inserezi corpurile de priză/iluminat, uniturile de aer condițonat și în general orice alt obiect fixat de perete astfel încât tapetul să meargă în spatele lui).
 • Poate cel mai important, de cât de îndemânatic ești, câtă răbdare ai și poate experiență cu lucrare similară (filmulețele care le găsești online dar și la noi pe site arată că montajul se face ușor, cu toate acestea el se poate dovedi o misiune dificilă pentru cineva care nu are răbdare suficientă sau tehnică deficitară).

Este simplu să identifici tipul de tapet și metoda corectă de aplicare întrucât toți producători ar trebui să îți furnizeze informații complete cu privire la materialul tău. Există 4 tipuri de tapete în funcție de care relizezi diferit montajul:

Aplicarea tapetului nu este o munca atat de grea, dar cu siguranță necesită multă meticulozitate, atenție și răbdare. Dacă vrei să te ocupi personal de acest aspect poți să o faci, dacă te asiguri că realizezi corect procedurile necesare pentru a realiza un montaj corect. Avem o secțiune dedicată aici unde poți afla mai multe informații legate de montajul tapetului.

Dacă nu ai mai făcut astfel de manopere în trecut, noi îți sugerăm să apelezi la un decorator profesionist, deoarece există șansa să deteriorezi tapetul la montaj dacă nu știi exact ce ai de facut. Dacă vrei să apelezi la un specialist dar nu cunoști nici unul, poți să ne scrii și încercăm să te ajutăm cu un montator colaborator.

Prețurile variază în funcție de complexitatea lucrării, de suprafață, de condițiile de montaj, de tipul de tapet, dar în general prețurile pentru montaj tapet de către montatori profesioniști este intre 30 și 45 lei / mp preț. În prețul acesta, montatorul de obicei își include cheltuille de deplasare la locație și costuri diverse cu neprevăzute. Prețul este orientativ el poate să difere în funcție de locație / oraș / perioada lucrării.

Dacă vrei să apelezi la un specialist dar nu cunoști nici unul, poți să ne scrii și încercăm să te ajutăm cu un montator colaborator 

Nu uita, tot timpul cere referințe și lucrări similare persoanei căruia îi încredințezi montajul tapetului tău, pentru a te asigura că se pricepe și știe ce are de făcut.

Pentru montarea noului tapet, suprafața peretelui trebuie să fie netedă, curată, uscată și absorbantă în mod uniform. În general recomandăm instalarea tapetului pe pereți sănătoși fără umidiate excesivă, sau umiditate capilară din interiorul lor, rezultată din tehnici de construcție vechi, neadaptate sau neconforme, respectiv izolare necorespunzătoare (exterioară) în zona elementelor de beton, (punți termice).

 • Dacă știi că peretele tău are o problemă cu igrasia, cu umiditatea sau cu mucegaiul îți recomandăm să rezolvi aceste probleme înainte de a aplica tapet peste ele, deoarece tapetul nu va rezolva problema, ci o va masca temporar.
 • Dacă există orificii şi crăpături acestea trebuie nivelate și reparate înainte de aplicarea tapetului, de obicei se nivelează cu masă de şpaclu.
 • Pentru a putea îndepărta ulterior fără efort tapetul de hârtie sau tapetul compozit țesut din poliester sau PVC, înainte de aplicarea tapetului, aplicaţi pe perete un grund pentru înlocuirea tapetului.
 • Acordați o atenție deosebită întrerupătoarele și corpurilor de iluminat sau aparatelor de aer condiționat, astfel încât să demontați elemntele ornamentale ale acesora, pentru a putea monta tapetul.
 • De asemenea e recomandat să acoperiși pardoseala cu o folie pentru a evita stropi, pete de la adeziv și pentru a limita mizeria.

Te-ai hotarat că vrei să faci tu montarea tapetului personalizat? Înainte de toate cel mai important este să ai răbdare și timp la dispoziție, nu te grăbi. Înainte de a începe să aplici fâșiile de tapet, ar trebui să te asiguri că ai următoarele instrumente și materiale:
1. Tapetul personalizat comandat, înainte să începi aplicarea îți sugerpm să verifici că ai primit numărul necesar de role, că sunt numerotate corespunzător, că tapetul corespunde comenzii tale și că nu există probleme de calitate al acestuia înainte să îl aplici pe perete. Fiecare comandă este însoțită de o schiță de montaj.
2. Adeziv. Îți recomandăm ca adezivul să fie comandat tot de la noi pentru a evita eventuale probleme de incompatibilitate cu adezivi pe care îi găsești în comerț. În funcție de tipul materialului există mai multe tipuri de adeziv. Pentru tapetele grele de tip compozit de poliester, textil, este recomandat un adeziv mai puternic, iar pentru tapetele de tip Vlies, adezivul este unul mai ușor.
3. Folie de protecție și bandă adezivă de hârtie. Folia de protecție îți recomandăm să o pui pe pardosea, în zona unde urmează să instalezi tapetul pentru a evita petele de adeziv, dar și pe corpurile de mobilier, sau zonele din proximitatea montajului care riscă să fie afectate de lucrări. Banda de hartie se va folosi pentru acoperirea elementelor fixate pe pereti care nu pot fi îndepărtate în prealabil, prize, corpuri de iluminat, plinte, decorațiuni.
4. Trafalet și pensulă, pentru a aplica adezivul pe perete, deși probabil cel mai simplu ar fi sa folosesti un trafalet. Adezivul de obicei se aplică doar pe perete și tapetul se fixează ulterior. Pensula îți va fi necesară pentru a aplica adeziv suplimentar în colțuri sau pe marginile tapetului.
5. Ruletă, creion și poloboc (sau nivelă laser) Vei avea nevoie de aceste instrumente pentru a putea stabili erorile peretelui și modului de începere a montajului tapetului. Îți recomandăm ca tapetul să fie comandat mai mare cu 5 cm pe contur, astfel încât acum, când faci poziționarea să poti centra, și tăia surplusul de material, și totul să arate perfect.
6. Foarfecă, cutter și un spaclu lat de metal. Cutterul, va fi necesar pentru a tăia surplusul de material de pe lateralele peretelui, din zona tavanului sau a pardoselii. Spaclul îl vom împinge în coltul îmbinării dintre perete și tavan/pardosea, și pe deasupra spaclului vom tăia cu cutterul, pentru a evita accidentele. Șpaclul și cutterul trebuie să lucreze alternativ, nu tăiați și trageți în același timp.
7. Racletă de plastic și rolă de cauciuc. Rola de cauciuc va fi necesară pentru netezirea tapetului și pentru nivelarea acestuia pe stratul suport și pentru pentru a sparge eventualele bule de aer care se formează după aplicare. Racleta de plastic va fi deosebit de utilă în cazul colțurilor unde rola de cauciuc nu ajunge.
8. Opțional: scară, burete sau cârpă, aparat foto. S-ar putea să vă fie de folos o scară de tip “A” pentru accesul mai ușor, un burete sau o cârpă care nu lasă scame pentru a spăla / curăța eventualele urme de adeziv. Aparatul foto s-ar putea să îți fie necesar pentru a te lăuda la prieteni/familie legat de ce trabă bună ai făcut cu montajul tapetului. Smiling Face with Smiling Eyes on Google Noto Color Emoji

Atunci când comanzi tapetul de la ZenAria, poți să comanzi tot de la noi și adezivul pentru tapet. Dacă ai uitat să comanzi poți să o faci aici.

Dacă dorești să cumperi adezivul local sau mai ai nevoie de o completare, sau pur și simplu dorești să îți achiziționezi adezivul din altă parte e bine de știut că există mai multe tipuri de adeziv de tapet. 

Ele se clasifică în primul rând în funcție de tipul de material la care poate fi folosit, unii fiind adezivi potriviți pentru tapete ușoare de tip Vlies iar alții potriviți pentru tapetele mai grele și cu o putere mai mare de lipire și un grad de vâscozitate mai mare. 

A doua clasificare este dacă adezivii sunt gata preparați, de obicei preparați la găleată, sau adezivi sub formă de praf care trebuie preparați prin adăgarea de apă și mixarea acestora.

Îți sugerăm indiferent de fabricant sau magaiznul de unde cumperi să citești instrucțiunile de aplicare și caracteristicile tehnice trecute pe ambalaj. De cele mai multe ori producătorii trec toate informațiile de care ai nevoie. De asemenea îți sugerăm să nu faci economie la calitatea adezivului folosit, deoarece îți va cauza probleme, fie atunci când aplici tapetul fie peste câțiva ani când vei dori să redecorezi.

Te-ai hotarat că vrei să faci tu montarea tapetului personalizat? Înainte de a începe să aplici fâșiile de tapet, te rugăm să respecți următorii pași:
1.Verifică tapetul personalizat. Ai primit tapetul personalizat și ești nerăbdător să îl montezi? Te rugăm să începi prin a verifica rolele printate, să ai numărul necesar de fâșii, să te asiguri că corespunde modelul, și că este ce ai comandat înainte să îl aplici pe perete. Poți consulta și schița din coletul primit.
2.Pregătește peretele. Operațiunea de pregătire a stratului suport este importantă pentru a te asigura că rezultatul va fi cel dorit. Mai sus am tratat acest subiect. În general recomandăm instalarea tapetului pe pereți sănătoși fără umidiate excesivă, sau umiditate capilară din interiorul lor. În caz că ai tapet vechi montat acesta trebuie să îl demontezi înainte să poți monta noul tapet.
3.Montează tapetul. Tapetul se livrează în fâșii egale în funcție de dimensiunile pe care ni le transmiți pentru peretele tău, iar instalarea lor se face una langa alta fără suprapunere. Dimensiunea fâșiilor este calculată în funcție de dimensiunea peretelui și sunt numerotate pe verso pentru instalarea ușoară. Proceul de instalare a tapeului realizat la comandă (personalizat) l-am tratat pe larg aici.

Îndepărtarea tapetului vechi de pe perete poate fi realizată diferit în funcție de materialul din care este realizat tapetul:

Depinde de tipul de tapet folosit și îți vom enumera mai jos avantajele și dezavantajele fiecărui tip de tapet, în funcție de tipul de tapet utilizat poducătorul îți va afișa unul dintre cele 3 simboluri de mai jos. Demontarea directă bineînțeles că e cea mai facilă, demontarea prin răzuire e destul de dificilă, la fel și cea prin umezire și cu unele/șpaclu.

Tapetul de Hârtie poate fi demontat folosind o tehnică relativ simplă care presupune umezirea prealabilă a tapetului cu un pulverizator cu apă caldă și detergent de vase, după care se realizează desprinderea acestuia de pe perete.
Tapetului Compozit se realizează cu un efort moderat și în bucățile inițial aplicate datorită țesăturii de ramforsare a materialului realizată din fibre de poliester sau fibre textile modificate care îi dau o rezistenă bună. Cu toate acestea datorită adezivului mai puternic care se folosește pentru lipirea acetui tip de tapet, fiind un tapet mai gros și mai greu, este posibil ca la demontarea lui, să aveți porțiuni de finisaj (glet, tinci, lavabilă) care să vină jos împreună cu tapetul.
Tapetului de tip Vlies, demontajul acestuia ar trebui să decurgă fără probleme, deoarece adezivul pentru tapetul de tip Vlies, este unul mai puțin pregnant, tapetul ar trebui să vină jos fără afectarea stratului suport.
Tapetul Textil are același comportament ca și cel compozit, fiind un material foarte rezistent, el vine jos în fâșia întreagă în care acesta a fost aplicat, dar datorită adezivului folosit s-ar putea la fel ca și cel compozit, să aveți porțiuni de perete afectate la dezafectarea tapetului.

Pentru și mai multe informații avem o secțiune dedicată demontajului tapetului aici.

Da se poate!, Doar trebuie să alegem materialul potrivit astfel că tapetele din compozit (poliester și vinil) sau chiar și unele tapete de tip textil moderne se pretează pentru zone cu trafic intens și condiții vitrege cum ar fi bucătăria sau baia.
Amplasarea tapetului într-o bucătărie sau baie va oferi nu numai un element de design dar și unul funcțional rezistent la apă, aburi, grăsime și alte impurități. 

Tapetele de tip compozit/vinil sunt ideale pentru instalarea în baie sau bucătărie folosind adezivul potrivit (impermeabil și rezistent). Vrei să afli mai multe despre materiale dă click aici.

Pentru a ne bucura cât mai mult timp de modelele deosebite ale tapetului personalizat, acesta trebuie întreținut și curățat periodic. Curățarea acestuia este simplă și nu implică un efort mare, presupunând de obicei aspirarea, curățarea de praf și spălarea ocazională cu apă fără alte soluții.

De asemenea tot timpul trebuie să fii atent să respecți condițiile și măsurile afișate de producător așa cum sunte ele enunțate mai jos:

Tapetul din hârtie poate fi curățat cu aspiratorul, utilizarea detergenților în combinație cu apa, pot deteriora tapetul.
Tapetul de tip Vlies poate fi sters de praf cu o carpa umeda, făra a insita prea mult.
Tapetul Compozit și unele tapete textile moderne sunt mai rezistente la curățare și pot fi curățate și sterse și cu soluții de curățare pentru bucătărie/baie. Cu toate acestea vă rugăm să nu utilizați produse pe bază de clor sau diluanți / solvenți deoarece ar putea afecta culoarea și materialul.
Mai multe informații despre întreținerea tapetului puteți găsi și în acest articol, #Ingrijire tapet.

Add to cart